Selskap

Vi arrangerer hele året selskaper av forskjellige art. Alt fra bryllup, bursdager, slektstreff, venners- venners fest og lignende.
Med fjellkirken som nabo nede ved Haglebuvannet har vi blitt et populært sted å arrangere bryllup. Med fjellene som bakgrunn og en pyntet liten fjellkirke og hesteskyss, er det ikke vanskelig å tenke seg at dette blir en minneverdig stund.

Alt dette i kombinasjon med herlig natur og fjelluft og ikke minst til langt under vanlige hotellpriser, gjør at du får mye for pengene enten du kommer med venner, firma, eller i andre sammenhenger.

Kurs/Konferanse

Vi på Haglebu kan tilby konferansemuligheter i hyggelig atmosfære.

Vi har flere rom som kan benyttes til konferanserom og litt forskjellige størrelser ut i fra hvor stor gruppe det er.
Frukt og isvann er en selvfølge hos oss..

Vi har som nevnt flere stuer og oppholdsrom som kan benyttes av våre gjester.
Stort sett ved bestilling av konferanser så har dere hele huset for dere selv.
Dette gjør at vi som vertskap kan ta bedre vare på dere og dere selv får enda bedre kontakt med deltakerne.

Overnatting hos oss foregår i hytter eller leiligheter. Det er to soverom i hver enhet.

Etter en dag med kurs eller konferanse så vil det komme snikende herlige dufter fra vårt kjøkken. Da kan du bare glede deg til og spise noe av vår hjemmelagde mat.

Funksjonshemmede

Helt siden 1987 har vi jobbet med å tilrettelegge vår bedrift for funksjonshemmede og markedsføre oss mot denne gruppen gjester. Vi synes det er utrolig flott å jobbe med dette, og å ha disse flotte menneskene som gjester. Vi har ikke pedagogisk utdannelse, men erfaring vi har opparbeidet gjennom disse årene. Alle grupper som kommer til oss har med seg personal eller familiemedlemmer som kjenner gjesten godt. Da er det opp til oss og lage opplegget for oppholdet slik at det blir en minnerik og god opplevelse. At vi ikke er en vanlig institusjon med alle fagpersonell og spesialutstyr, gjør at vi kan gi en veldig god pris for oppholdet.

Vi er ikke egnet for store grupper med tunge fysisk handikappede, men en eller to rullestolbrukere i følge med en gruppe er ingen problemer. Vi har hatt en stor suksess i Danmark med slike gruppereiser se : www.christravel.dk men vi har plass til flere, og håper på flere Norske grupper.

Utstyr og hva vi tilbyr:
Lavo med plass til over 50 gjester. Vi har langrennsutstyr til alle som kommer til oss, hvis de ikke har det selv. Vi har masse kjelker, akebrett og annet akeutstyr. Vi har flere scootere som blir brukt til aktiviteter og turer. Det nye vi har investert i er en beltevogn som kan frakte opp til 10 personer både vinter og sommer.

Vi skreddersyr oppholdet etter hva gruppen er i stand til å klare. Vi begynner hver dag med et orienteringsmøte. Hvis været tillater kjører vi det programmet dere får utdelt.

Et slikt program kan se slik ut:

Dag 1
Velkomstmøte, litt mat. Få utlevert hytter / leiligheter og ski og utstyr. Ut å prøve for de som har lyst. Sosialt samvær på kvelden i peise/tv stuen.

Dag 2
Etter morgenmøte, prøver vi skiene og ser hvor godt hver enkelt klarer seg. Etter lunsj går vi turer, lengden på turen avhenger av oppdelingen før lunsj. Middag rundt bålet i lavo`en, med noe godt å spise.

Dag 3
Scootertur opp i fjellet. Vi tar med akeutstyr, matpakke og hygger oss ute hele dagen hvis været tillater det. Lengde på tur og kjøring avhenger av vær og hva gruppen ønsker. Populær tur for alle våre gjester. På kvelden møtes vi inne i stua eller i puben. Kanskje en bordtennis eller dartkonkurranse?

Dag 4
Aktiviteter med ski, scooter eller gå tur på beina. Om været tillater det så griller vi lunsjen ute. På kvelden møtes vi til avslutningsfest med et par overraskelser på lur.

Bussgrupper

Legg bussturen eller kjøreturen din til Haglebu.

Haglebu er en liten plass som ligger på ca. 800 moh og ca 20 min kjøretur fra Eggedal sentrum i Sigdal Kommune. Plassen er første gang omtalt i skriftlige kilder i 1328. Haglebu betyr setra i det gode lende. Haglebu området har antakelig vært benyttet til seterdrift fra ca. 500 e.kr, kanskje enda lenger tilbake. Haglebu er en del av Sigdal kommune med sine 3500 hytter er en av landets største hyttekommuner (Sigdal). På bare Haglebu finnes det ca. 1200 hytter. Området er blitt meget attraktivt blant annet for sine praktfulle fjellområder og korte kjøreavstand fra Oslo og andre byer på østlandet.

KULTURSTI

Det har vært stor kullutvinning i området for mange år siden og i den forbindelse er det laget en kultursti som er veldig interessant å gå. Tur stien er passe lang for både store og små, og kan også benyttes av rullestoler og barnevogner.

HAGLEBU FJELLKIRKE

Haglebu Fjellkirke ligger utrolig flott til på Grantangen under Haglebunatten. Den vakre kirken er byget på historisk grunn. Haglebuslaget sto her 26.april 1945. Et besøk i denne vakre fjellkirken er verdt turen til Haglebu. I juli mnd er det guide i kirken.

HAGLEBUSLAGET

På Grantangen er det reist en bauta som minne over de som var med i Haglebuslaget Haglebuslaget var en trefning 26.april 1945 mellom norske milorg.styrker fra basen Elg og tyske politisoldater av tysk og norsk herkomst. Trefningen fant sted ved Haglebuvannet. Ved å legge turen til Haglebu kan man få mer info om slaget og besøke bautaen.

HAGLEBUNATTEN

Dette er den høyeste fjelltoppen på Haglebu. Det er en vakker fjelltopp som ruver 1278 moh. For de som har lyst på en utfordring i naturen, går det fine stier opp til toppen av dette fjellet. Det som gjør Haglebu så suverent for de som ønsker å ut i naturen er at du selv kan velge om du vil ha bratte stigninger eller om du rett og slett bare vil rusle på sletter. Haglebu har alt en turgårer kan tenke seg.

TURSTIER

Frå Haglebu Fjellstue er det kort avstand til Kulturstien og andre stier i fjellområdet rundt Haglebu. Her kan du velge mer eller mindre flate stier rundt Haglebuvannet eller ta utfordringen å gå opp mot Snøfonntjenn. Her er det T-merkede løyper.
Når du har kommet deg opp de første stigningene ligger viddene innbydende.

OVERNATTING/BESPISNING PÅ HAGLEBU

Se overnatting og matopplevelser

LANGEDRAG/BJØRNEPARKEN

Haglebu ligger ca. 1 times kjøring fra Langedrag Naturpark og Vassfaret Bjørnepark. Dette er to populære turistattraksjoner som er verdt og ta turen til. Mange busser legger opp turen sin opp riksveg 7 og tar turen over Haglebu tilbake igjen. Turen kan også legges opp ved og kjøre Numedal opp til Langedrag og videre til Nesbyen.

KUNSTNERHJEMMENE

Ta en tur innom hjemmet til kunstnerne Chr. Skredsvig og Th.Kittilsens Lauvlia. Her kan man få omvisning med guide hvor man blir tatt med på en reise i tid til alderen hvor disse kunstnerne levde og åndet i dalen.

MØLLA I EGGEDAL

BLAAFARGEVERKET